Print Icon
 

Ode aan het landschap

Al eeuwen vormt het landschap een inspiratiebron voor schilders, schrijvers en dichters. Friesland brengt in 2021 op eigenzinnige wijze haar ode aan het landschap. Onze routes die je klein laten voelen in de grootsheid van de natuur, geven je de ruimte om te verdwalen in je eigen gedachten. Kunst die verdwijnt in de omgeving of er juist bovenuit prijkt, wacht op je.  Dit is het jaar waarin we onszelf graag even op de achtergrond zetten om het decor, het verlegen landschap, naar voren schuiven.

   
   

Tips

Kom opgaan in het landschap, dit mag je in 2021 niet missen: 

   
   

  

Must see

Wadopera

Een unieke locatie voor een verpletterende opera: achter de dijk bij Paesens-Moddergat (Fryslân) wordt het aangrijpende verhaal van visser Peter Grimes vertolkt. 


Lees meer

   
   

  

Must see

Dark Sky Parken

Ontdek de pure donkerte in één van de twee Dark Sky Parken in Friesland. Lauwersoog en de Boschplaat op Terschelling. 'Zien' we je daar?  


Meer informatie

   
   

Must do

Workshop landschapsfotografie

Altijd al willen leren hoe je het landschap het beste kan fotograferen? Miriam van Dun neemt je mee op pad!


Lees meer

   
   
   

Waterrecreatie

Kom zwerven in Friesland Style Dat Friesland dé provincie is om in te varen, staat als een paal boven water. In het watersportseizoen stromen de bootjes de steden binnen, dobberen ze langs de steigers en aanmeerplekken en wiegen de masten heen en weer in de havens. Je boot brengt je op onontdekte plekken die uitnodigen om te gaan zwerven over het water.
Lees hier meer over zwerven in Friesland Style

   
   

Cultuur
Landelijke pilot met sneltesten voor Friese culturele instellingen 

In de aankomende weken zijn meerdere culturele locaties onderdeel van een grootschalige proef met toegangstesten. Hier vallen onder andere de volgende Friese culturele locaties bij:  

  • Museumhuis van Eysinga gaat open op 9, 10 en 11 april, maximaal 72 bezoekers. 
  • Stadsschouwburg De Harmonie gaat open op 13, 14 en 15 april, maximaal 186 mensen.  
  • Fries Museum gaat open op 19, 20 en 21 april, maximaal 250 bezoekers.  Jopie Huisman Museum gaat open op 19, 20 en 21 april, maximaal 125 mensen.  
  • Neushoorn gaat open op 25, 26 en 27 april, maximaal 102 liefhebbers.   
Wil je deelnemen aan de proef en deze locaties (weer) bezoeken? Lees op de websites van de deelnemende musea en schouwburgen de voorwaarden en bekijk de beschikbaarheid.  

   
   

Winnen

Nieuwste boek Flip van Doorn ‘De Friezen’ 


Vers van de pers: het nieuwe boek van Flip van Doorn 'De Friezen'. Dompel je met dit boek volledig onder in de Friese historie, het Friese karakter en het Friese landschap, maar dan vanuit het perspectief van een toeschouwer. Een boek dat je van begin tot eind blijft boeien en met nieuwe inzichten over Friesland verrast. Enthousiast? Hou dan onze socials in de gaten want binnenkort kan je kans maken op een exemplaar! 

   
   

Cultuur
11fountains

   
   

 

Winnen

Mike winnaar Kâld Kletske bierpakket  

Mike is de gelukkige winnaar van de Kâld Kletse winactie en heeft deze week het bierpakket in ontvangst mogen nemen. Op zijn foto is te zien hoe de jonge generatie onder de indruk is van de mist van de ‘Love’ fontein.  


   
   
   

  

Onderhoud

Herstelwerkzaamheden voor de fontein van Sneek

Vanaf eind maart vinden er herstelwerkzaamheden plaats aan de fontein van Sneek. Het is nog niet bekend hoelang deze herstelwerkzaamheden gaan duren. Gelukkig zijn de overige tien fonteinen wel te bezichtigen.

   
   
   

Instagram
Mooie voorjaarsfoto's van Fryslân

   
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram