Print Icon
 
   

Útfanhûzje betekent logeren in het Fries, uit van huis als je het letterlijk vertaalt. Of je nu je kids op vakantie stuurt bij opa en oma of er met het hele gezin op uittrekt, er even opuit is altijd een goed idee. Vooral als je naar Friesland gaat!


In deze nieuwsbrief van Augustus zie je ongekende horizonnen, nemen we je mee het water op en de steden in. En we dagen je uit om het perfecte plaatje te schieten van het landschap óf van het lovefryslân landmark. Lees snel verder.

   
   
   

Ode aan het landschap

1000x een hulde aan de horizon. Staat jouw foto er al bij? 

Meer dan 1000 mensen hebben hun foto van het Friese landschap ingestuurd. Samen brengen we zo een Hulde aan de Horizon. Daar mag jou plaatje niet aan ontbreken. Doe mee aan het gemeenschappelijke kunstwerk dat een Ode brengt aan het Friese landschap.

   
   
   

Ode aan het landschap
De ode van Tsead Bruinja, Dichter des Vaderlands

Met zijn gedicht ‘Grastronaut’ neemt Tsead je mee naar zijn jeugdherinnering die verankerd zijn in het Friese landschap. Laat je meevoeren door zijn woorden en de beelden in deze video.

   
   
   

Watersport
Marit Bouwmeester, ambassadrice van de Friese watersport, wint brons in Tokyo

We zijn trots op Marit uit het Friese Wartena. De Olympsiche zeilster nam in 2012, 2016 en ook dit jaar een medaille mee naar huis. De plak is deze keer brons en geen goud, waar ze natuurlijk voor gaat als meest succesvolle zeilsters in haar klasse. Haar ontspanning vindt ze in haar heitelân en ze deelt haar drie tips voor een heerlijke beleving op en rond het Friese water.

   
   
   

Must have 
Dé watersport app: vind je weg over het water

Ben je van plan Friesland te verkennen per boot? Dan is het handig om een goed overzicht te hebben van alle vaarroutes, aanlegplaatsen en brugtijden. De Watersport app is gemaakt voor de recreant op het Friese water. Je vind hier alle informatie overzichtelijk in je handplam.

Zet koers naar de app

   
   

Must do

Workshop Nachtfotografie door fotograaf Andre van der Meulen

Het Friese geen-kilometer-is-hetzelfde-landschap leent zich als een fantastische plek voor fotografie. En doordat Friesland ook twee Dark Sky Parken bezit is er een unieke mogelijkheid om het nachtlandschap extra scherp te fotograferen. In de maanden augustus, september en oktober geeft fotograaf Andre van der Meulen workshops in nachtfotografie op verschillende locatie in de provincie. 
Lees hier meer

   
   

Must see
Wadopera Peter Grimes

Een ware opera in openlucht. De Waddenzee als een natuurlijk podium. Voor het eerst is de Wadopera over het verhaal van visser Peter Grimes te beleven aan Europese wal. Onder begeleiding van de beeldende muziek van Benjamin Britten beleef je in september dit spektakel achter de dijk bij vissersdorp Paesens-Moddergat. Deze ‘once in a lifetime experience’ mag je niet missen. 

Koop hier tickets

   
   
   

11fountains
Na Dokkum en IJlst krijgt ook Franeker een gezicht

Het wordt een serie van 11, dat kunnen we al verklappen. Maar welk gezicht welke stad krijgt, dat is nog even spannend. Op zaterdag 4 september gaat de derde video in de reeks Stadsgezichten in première. De verhalen en bijzondere hoogtepunten van Franeker passeren de revue en nodigen je uit om de fontein, de stad en de elf steden van Friesland te komen ontdekken.


Ben je op zaterdag 4 september tussen 14 en 16 uur in Franeker dan kan het zijn dat je ons tegenkomt. Visit Friesland en Stichting Bestemming Noardwest delen kleine 'komeetjes' uit aan bewoners en voorbijgangers als knipoog aan de fontein: De Oortwolk. De stadsgidsen bieden gratis rondleidingen aan. Deze wandelingen starten om 14.30 bij de fontein en duurt circa 75 minuten. Wees er op tijd, want vol is vol.

   
   

Spotify

De Fryske zomer playlist
Of je nou een roadtrip maakt door het Friese landschap of aan het relaxen bent op een Waddeneiland, een muziekje is nooit verkeerd. De Fryske zomer playlist zorgt er voor dat de sfeer altijd goed is als je in Friesland verblijft. 


Luister nu de playlist in Spotify en wie weet kan je straks ook een behoorlijk woordje Fries meezingen. 

   
   

Landmark
Het LoveFryslân landmark staat in Nationaal Park Alde Feanen

Een nieuwe maand betekend een nieuwe plek voor de LoveFryslân letters. Tot en met 30 augustus kan je ze spotten in het centrum van Eernewoude. Midden in Nationaal Park De Alde Feanen. Want eerlijk is eerlijk, wie wil er na een dagje varen nou niet afsluiten met een leuke foto die je herinnert aan het mooie Friesland. Heb je een foto gemaakt met de letters? Vergeet dan niet #lovefryslan te gebruiken en wie weet zie je jouw foto op de socials verschijnen! 


Tip

Activiteiten voor kinderen tijdens jouw zomervakantie in Friesland

Van jong tot oud, iedereen kan zich vermaken in Friesland. Ga je lekker uitwaaien op de Waddeneilanden of kies je toch voor het vaste land? Tijdens je vakantie op het vaste land hebben een aantal families tips voor je. Want in iedere regio is weer iets anders te beleven. En wie anders dan de lokale bewoners kunnen jou iets beters vertellen over de leukste activiteiten in de regio. Dus wil je jouw vakantie in Friesland goed benutten? 

   
   
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram