Print Icon
 

Het weer wordt weer kouder, de lockdown is verlengd en thuis zitten is tegenwoordig het nieuwe normaal. In onze vorige nieuwsbrief hebben we je al veel inspiratie gegeven voor je bezoek aan Friesland na de lockdown. In deze nieuwsbrief geven we je allemaal tips om Friesland thuis, vanuit je luie stoel, te verkennen.


In deze nieuwsbrief uiteraard een nieuwe winactie voor de mooiste belofte aan Friesland. We hebben de winnares van vorige maand gelukkig gemaakt en delen haar belofte met je. Weten hoe je zelf suikerbrood bakt en welke pareltjes we nog meer in petto hebben? Scroll snel verder!

   


Tip
Ontdek de Friese Wouden 

Wist je dat je heerlijk kunt dwalen in Friesland? De Friese Wouden met zijn prachtige bossen, heideveldjes en kronkelende beekjes lenen zich bij uitstek voor een onvergetelijke dwaaltocht. Of je nu natuurliefhebber bent, met je gezin eropuit gaat of lekker met zijn tweeën op pad wil, er is altijd wel iets te ontdekken in de Wouden van Friesland! Doe hier alvast wat inspiratie op voor je volgende trip naar Friesland zodra het weer kan. 

Ontdek meer

   
   

Coronaproof

Oldtimer Mysterie

Een raadselachtig tourtje door Friesland vanuit je luie stoel? Dat kan met het Oldtimers Mysterie! De Friese dropfabriek uit Jirnsum waar de Oldtimers drop vandaan komt bedacht een raadselachtig online escaperoom spel dat je door alle hoeken van Friesland leidt.


 Op zoek naar de Douwenga droprecepturen toer je langs nationaal park de Âlde Feanen, het glooiende Gaasterland, de Friese waddenkust, de Friese meren en het idyllische coulisselandschap in de Friese wouden. De beste speurders maken kans op een wel heel super-de-luxe weekendje weg in Friesland! Meedingen naar deze prijs kan tot 31 januari.

Tip

Unlock Friesland tijden de lockdown

Unlock Friesland tijdens de lockdown met onze speciale Unlock-kalender. Tot en met 19 januari trakteren we je dagelijks op een verhaal, kunstwerk, gedicht, concert, virtueel museumbezoek, voorstelling of spel.


 Stuk voor stuk bijgedragen door makers en organisaties uit het rijke Friese cultuurlandschap. Heb je al een aantal dagen gemist? Niet getreurd, ook voorgaande dagen kan je nog rustig terugkijken. Unlock al het moois en geniet van cultuur, óók in de lockdown.

   

Spotify

Verfrissend het nieuwe jaar in

Laten we er met elkaar een top jaar van maken!  Onze high energy playlist boordevol met muziek vitamine die je elke keer weer op weg helpen om de beste versie van jezelf te zijn. Wij worden helemaal Happy, vinden onze Dancing Queen terug en voelen ons The Greatest.
Luister je met ons mee? 

   
   

Winnen

Winnaar vorige maand

De winnaar van het Friese verassingspakket van vorige maand is Rianne. Van harte gefeliciteerd Rianne! Rianne belooft: “Friesland meer op de foto te zetten. Dit mooie land meer te tekenen. De grond te voelen met m’n voeten. Deelgenoot te zijn samen met de koeien, de vogels en de Fryske hynder. De Friese lucht in te ademen. De Friese producten te omarmen. De Friese zon op m’n huid te voelen. De Friese wind door m’n haren te laten wapperen. De Friese wateren door m’n vingers laten glippen Friesland, daar waar de lucht steeds anders is,...geniet.” 


Doe jij ook een belofte aan Friesland? Of wil je wat inspiratie op doen? Neem dan eens een kijkje. 

Winnen

Win een Fries verrassingspakket

Zoals gezegd hebben we deze maand ook weer een prijs voor de mooiste belofte aan Friesland.

Wegens groot succes (en stiekem een beetje vanwege de voortzetting van de lockdown) geven we ook deze maand een Fries verrassingspakket weg. Dus wilde jij deze graag winnen maar mocht het tot nu toe nog niet lukken, pak dan nu je kans! Doe een belofte aan Friesland en wie weet sta jij als winnaar in de volgende nieuwsbrief en ontvang jij dit overheerlijke Friese verrassingspakket. 


Als klap op de vuurpijl hebben we ook deze maand weer het boek Smûk van Wimke Tolsma toegevoegd. 

Tips van Visit Friesland

  

Must watch

11 Andere Oorden aftermovie

In onze vorige nieuwsbrief hebben we je al verteld over het prachtige licht en geluid project ’11 Andere Oorden’. Met de huidige maatregelen was het niet mogelijk om dit event te bezoeken. Gelukkig staat de aftermovie nu wel online, die kan je hier bekijken.

Laat maar zien

  

Must read

Wintertips

Kan jij nog wel wat ideeën gebruiken om deze winter door te komen? Dan ben je hier op het goede adres. Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje. Met ook alvast wat inspiratie voor als je straks weer naar onze prachtige provincie kunt komen.

Lees meer

  

Must see

Friese bestemmingen op Arriva treinen

Kom je naar Friesland of reis je binnen Friesland dan kun je vanaf binnenkort reizen in een trein met iconische Friese namen. Benieuwd welke dit zijn? Wij laten je alvast kennis maken met de namen van de nieuwe Wink treinen van Arriva.

Bekijk meer

  

Must bake

Fryske sûkerbôle

Ook deze maand hebben we weer een lekker recept voor je. Niks minder dan de echte Fryske sûkerbôle! Een klassiek Fries recept waar je nu natuurlijk genoeg tijd voor hebt om klaar te maken.

Lees meer

   
   
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram