Print Icon
 

In februari is het weer onvoorspelbaar; wispelturig noemen we dat. Gaat het regenen of laat de zon zich zien? Krijgen we bezoek van storm met een naam of kan er een dunnere jas aan? Pas als je op je fiets geniet van de tegenwind weet je of je de goede keuze hebt gemaakt.

   


Tip
Fries gedicht op je gezicht

Met het project Wjerspegelje ( weerspiegelen) combineren we de Friese taal en 20 seconden handenwassen tot een aangenaam literair moment. Je vindt de eerste gedichten op de spiegels van hotels in Leeuwarden. 
Lees vast mee op onze website

   
   

Bier

Ontdek Friesland met het
Kald Kletske
Binnenkort kan je Friesland ontdekken via de etiketten van Kald Kletske. Dit biertje wordt gebrouwen in Dokkum en kent 10 varianten. Er zit er vast eentje voor jou bij ook. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie.
Lees meer over het Kald Kletske

   

Instagram
Winterkiekjes
Het zal je niet verbazen dat onze instagrampagina een winters karakter heeft. Wat een schitterende beelden mogen we met jullie delen. Hulde aan de fotografen die de magie van de natuur weten vast te leggen.

Neem een kijkjeLees vast mee op onze website

   

Instagram

Friese voorjaarskriebels

Van jeuktrui naar voorjaarskriebels. Wij hebben wederom dé playlist voor je samengesteld.

Luister de afspeellijst!

    

Winnen

Winnaar vorige maand
We hebben de laatste winnaar van de beloof actie gelukkig gemaakt met een verrassingspakket vol Friese lekkernijen. Van harte gefeliciteerd Sandra! Sandra belooft: “ mijn best te doen om het prachtige Friese Land mooi in beeld te brengen middels #kiekies en deze te delen via mijn socials om met velen te delen en anderen te inspireren met al het moois, bekend en onbekend, dat deze provincie te bieden heeft ... en da's bjusterbaarlik veel" 


Bedankt voor de talloze mooie beloftes die we ontvangen hebben. Hartverwarmend en we kunnen niet wachten om bezoekers van heinde en ver te kunnen ontvangen. Winnen

Win: Een smûk boek

“Smûk” [smoek] is zo`n Fries woord dat moeilijk te vertalen is. Voor Wimke Tolsma zit een groot deel van het Friese geluk in het zelf maken. Lekker bezig zijn met mooie dingen die iets toevoegen aan je interieur, items die lekker duurzaam zijn en het maken van de mooiste cadeaus. Heb jij dit boek nodig? We mogen er eentje weggeven! 
Ik wil winnen!

Tips van Visit Friesland

  

Must have

Voorjaarsplant versieren

Maak van je voorjaarsplant een mini landschap. Lekker online shoppen doe je bij de conceptstore Nord in Leeuwarden.

Lees meer

  

Must make

Schipperstrui

Ooit een schaap horen mekkeren over de kou? Dan was het misschien een Drents schaap, want Friese schapen hebben het niet koud. Ontdek hoe de Friezen warm blijven en brei (of koop) een schipperstrui.
Lees meer 

  

Must watch

VIDEO: Fryslân massaal het ijs op

Van de binnenstad van Dokkum, tot de Prinsentuin in Leeuwarden. En van de ijsbanen in de verschillende dorpen, tot de wijde meren in het zuiden van de provincie. Fryslân bond vorige week massaal de schaatsen onder.
Kijk de video

   
   
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram