Print Icon
 
   

De zomer is aangebroken in Friesland!

De bomen zijn vol in het blad, de lucht is weer strakblauw en de vogels zijn in de vroegte van de ochtend weer te horen. Dat kan maar één ding betekenen. De zomer is aangebroken. In Friesland is genoeg te beleven deze zomer op het gebied van natuur, cultuur en gezelligheid. Geniet van de lange dagen en de avonduurtjes in het prachtige landschap dat Friesland uniek maakt. Van het water en de bossen tot de eilanden en de Elfsteden.

Lees hier alles over Ode aan het Landschap

   
   
   

Bas en Nicolette
Bekende gezichten in Friesland! 

Nicolette van Dam en Bas Smit waren het pinksterweekend op reis door onze provincie. De twee BN’ers waren in Friesland als onderdeel van de campagne Nederland heeft Alles. De bijzondere reis wordt gebundeld in een vakantieboek, boordevol unieke plekken in Nederland. Het koppel in heeft in twee dagen alle highlights van Friesland bezocht. Genoeg inspiratie voor ongetwijfeld het mooiste hoofdstuk! 

Bestel het boek hier

   
   
   
   

Duurzame tip
Friese werf ontwikkelde

varende Tesla

De Tesla in bootvorm heeft met een knipoog de naam Besla gekregen. De Besla 1100 is een 100% elektrisch aangedreven stalen luxemotorjacht van 12,8 ton en dat is uniek in Europa. Dankzij een forse accucapaciteit kan je zorgeloos een route varen zonder op zoek te moeten naar aan stopcontact. De range-extender voorkomt dat je ongewenst ergens strandt. Stap even in de bootschoenen van Elon Musk en ervaar hoe luxe elektrisch varen kan zijn. 

Tip
Extra voordelig een museum bezoeken met het Passe-Partout Friese Musea

Met het Passe-Partout Friese Musea kun je voordelig kennis maken met collecties en exposities in musea door heel Friesland en op de Waddeneilanden. In een provincie met zoveel musea valt voor jong en oud altijd wat te ontdekken. Bezoek 3 deelnemende musea voor maar €15! 

   
   

Blog van de maand
Neem een bosbad in 6 stappen 
Shinrin-Yoku is het Japanse woord voor baden in het bos. Dat moet je niet te letterlijk nemen, want het gaat erom dat je je geest figuurlijk onderdompelt in een boomrijke omgeving. Door je te richten op het bos en bewust te worden van zintuigelijke waarnemingen laat je je gedachten de vrije loop; je hartslag en bloedruk gaan omlaag en je immuunsysteem krijgt een boost.  
Lees meer

   
   
   

Cultuur
Nassauzomer in Leeuwarden
Deze zomer (9 juli t/m 28 augustus) komt het rijke Nassauverleden van Leeuwarden tot leven met uiteenlopende culturele activiteiten. Centraal staat Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje-Nassau. Zij heeft een grote invloed gehad op het voortbestaan van het koningshuis. Want was er zonder haar nog wel een Oranjedynastie?  


Maria Louise was here
Hoogtepunt deze zomer is “Maria Louise was here”, een uniek zomeravond spektakel waarin videoprojecties, speciaal gecomponeerde muziek door het NNO en licht samenkomen in de tuin van het stadspaleis Princessehof, haar voormalige stadspaleis! Maria Louise was here schetst een modern portret van een sterke vrouw in een door mannen gedomineerde wereld. 
Bestel hier je tickets


Ontdek de Nassau Zomer


Nassau Zomer is een samenwerking van Gemeente Leeuwarden, Visit LeeuwardenVisit Frieslandhet Princessehof en NBTC

   
   

Must do 
Schemertocht door Nationaal Park de Alde Feanen 

Zonsondergangen zijn schitterend om naar te kijken vanaf het vasteland. Maar het brengt een speciaal gevoel met zich mee als je het bekijkt vanaf het water. In het natuurgebied van Earnewâld vaart er in de maanden juli en augustus iedere vrijdag en zaterdagavond een fluisterpraam. In stilte vaar je in de lange zomeravonden de zonsonderang tegemoet. 
Boek de tocht

   
   

Must do

Spitkeet Fietstochten
De Spitkeet is een openluchtmuseum dat in een wijde en gevarieerde omgeving ligt. Dit biedt een ideale mogelijkheid voor fietstochten. Fietsend de omgeving ontdekken is een perfecte manier om zoveel mogelijk te zien van het landschap. Er zijn meerdere fietsroutes mogelijk met afstanden van 10 tot 53 kilometer. Ook is er een oplaadpunt aanwezig voor elektrische fietsen. Voor ieder wat wils!
Lees meer

   
   

Must do
Tweedaagse autoroute: Waterwerken
Met deze tweedaagse autoroute die hoort bij de 'Verhalenroute Stromen' rijd je langs dé boegbeelden van Zuidwest Friesland. Inspirerende tips tijdens de route verleiden je tot uitstappen, het maken van een wandeling of het doen van een bezoek.

Ontdek de route

   
   
   

Cultuur
Handen in de lucht en voel de beat: welk festival bezoek jij deze zomer?

Niet alleen de musea mogen hun deuren weer openen, ook de festivalorganisatoren weten met wat aanpassingen deze zomer mooie producties neer te zetten. Zo beleef je van 11 t/m 20 juni Oerol Terschelling Het Imaginaire Eiland vanuit huis. Werkt Welcome to The Village dit jaar met routes, organiseert Explore the North bijzondere Summer Sessions en ontdek je op het Oranjewoud Festival de kracht van klassiek midden in de natuur. Het is even aanpassen, maar ook zeker genieten geblazen!  

   
   

Wadden
Unesco Werelderfgoed Waddenzee is jarig!
Op 26 juni viert de Waddenzee Unesco Werelderfgoed haar 12e verjaardag. Het is de dag waarop dit grootste getijdensysteem ter wereld de Unesco-status kreeg en daarmee een plek met een uitzonderlijke betekenis werd. Uniek en onvervangbaar. Dit vieren we tijdens Dag van het Wad met routes door het gehele gebied én met voorproefjes van activiteiten georganiseerd door ondernemers uit het waddengebied. Vier jij met ons mee?
Kijk op www.dagvanhetwad.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

   
   
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram