Print Icon
 

Voorjaar
De lente komt eraan!


Het is bijna zover op 21 maart staat de lente voor de deur. Een nieuw seizoen en dat betekent, nieuwe kansen.
De natuur komt weer tot leven en de vogeltjes beginnen weer te zingen. Laten we met elkaar een mooie lente van maken. Deze editie staat weer boordevol met leuke items over onze prachtige provincie!

   

@Nederlandheeftalles

Deel jouw Friese favoriet!

Nicolette van Dam en Bas Smit reizen komend jaar door Nederland om de tofste hotspots te verzamelen in één boek. Ze zijn hard op zoek naar tips in iedere provincie. Deel jouw leukste tip door een DM naar @nederlandheeftalles op Instagram te sturen of tag ze in jouw Instagram Story. Wie weet bezoeken ze jouw hotspot tijdens hun reis door Nederland en weet je een plekje te veroveren in het boek!

   


Watersport
Het watersportseizoen staat voor de deur!

Heb je al zin om de golven te trotseren nu de eerste mooie voorjaarsdagen al voorbij zijn gekomen? Je kunt de boot alvast gaan poetsen en uit de winterstalling halen, want het vaarseizoen komt er aan. Het laatste weekend van deze maand is de officiële start voor de watersporters onder ons. Dat betekent dat de bruggen en sluizen in heel Friesland volgens het reguliere regime bediend worden. Doordat de Corona-maatregelen in acht genomen moeten worden kan dat in drukke periodes soms leiden tot extra wachttijd. Kun je niet wachten om het water op te gaan?

   

Spotify

Lente tunes for on the road
Kom helemaal in de lente sfeer met deze playlist. Breng het voorjaarsgevoel overal met je mee!
Luister nu

   

 wandelroutes

Ontdek de unieke stinzenflora 

Met het voorjaar in het vooruitzicht vind je bij verschillende Stinzen en Staten de mooiste flora. 


Wil je weten welke flora wanneer bloeit? Klik dan hier en combineer je bezoek aan de Friese Staten met één van onze wandelroutes.

  
tip

Deze zomer:
Maria Louise was here!

In de zomer van 2021 presenteert het Princessehof Maria Louise was here. Gedurende de zomermaanden kunnen bezoekers acht weekenden lang, drie keer per week, ’s avonds laat in de paleistuin aanschuiven voor een poëtische Son et lumière waarin video, muziek en licht samenkomen. Een coronaproof openluchtevenement midden in de historische binnenstad van Leeuwarden. 


11fountains

Tijd voor Kletterdei!

Elf fonteinen in de elf Friese steden, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen. 11fountains een internationaal kunstproject voor Leeuwarden-Fryslân 2018, culturele hoofdstad van Europa. Op zaterdag 20 maart gaan de 11fountains weer aan, het startsein van de lente! (Her)ontdek de elf steden door middel van de 11fountains wandelroutes. 

   

Winnen
Winnaar vorige maand

De winnares van de vorige maand is Ank. We willen je feliciteren en veel plezier wensen met het Smûk boek. Niet gewonnen? Niet getreurd. Met de kortingscode: visitfriesland kun je het boek bestellen voor € 15,- inclusief verzendkosten. 

Instagram
Mooie Fryslân foto's

Tips van Visit Friesland

  

Must see

Instagram Visit Friesland

De mooiste foto's van Friesland plaatsen we op ons Instagram. Deze prachtige beelden mag je niet missen. 

Bekijk het nu!

  

Must see

Wit Konijn Rood Konijn

Aankomende zaterdag 13 maart wordt er in het kader van 1 jaar lockdown van de theaters, een internationaal stuk uitgevoerd. In Nederland doen circa 20 theaters mee, waaronder de Lawei.

Lees meer

  

Must do

Live cooking workshop thuis

In deze bijzondere tijden is het goed om toch samen iets moois te beleven. Lokaal 55 uit Sneek heeft met haar koks een uniek concept bedacht. Heerlijk thuis koken onder begeleiding van de koks via een livestream verbinding. Een toegankelijk 3-gangen menu, een high tea of een uitgebreide bbq sessie, alles is mogelijk

Meld je aan!

   
   
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram