CityProms: beter leven met muziek
24 t/m 30 juni, Leeuwarden

Klassieke muziek stoffig? Echt niet. Laat je tijdens CityProms Festival betoveren door de klanken van internationale, nationale en Friese klassieke topmuzikanten. Muziek laat grenzen vervagen, zorgt voor ontspanning en brengt mensen met elkaar in contact, ook wanneer dat in het normale leven moeilijker gaat. Samen met zusterorganisatie EMBRACE Nederland geeft CityProms deze mensen een podium. Met inclusief muziektheater ANDERS! werken professionele makers, jong talent en amateurs samen met valide en mindervalide talenten aan een productie dat tijdens CityProms getoond wordt. Op 27 juni willen de stichtingen met het symposium ‘Musici in de zorg’ laten zien wat muziek kan beteken voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Ook nieuwe Nederlanders worden betrokken bij het festival tijdens Grenzeloze Muziek. Bij dit project draait het om verschillende culturen samenbrengen door nieuwe muziek te creëren.

Graffiti kleurt Leeuwarden

Kantoorpanden, steegjes en parkeergarages grijs en grauw? Niet in Leeuwarden! Tijdens het Culturele Hoofdstadjaar fleurden verschillende graffitikunstwerken de stad al op. Dit jaar bekleden veertig lokale, nationale én internationale graffiti artist Parkeergarage Klanderij van top tot teen met bonte straatkunst. Tijdens het festival maakt iedereen van dichtbij mee hoe straatkunstenaars van over de hele wereld de parkeergarage tot leven brengen!


Writer’s Block - Mural Art Festival
12 t/m 14 juli - Vrij toegankelijk
Parkeergarage Klanderij, Leeuwarden

30 jaar Opera Spanga

Het is feest in Spanga! Al dertig jaar is het Friese dorp het toneel voor Opera Spanga. Het jubileum wordt gevierd met niet één, maar twee korte opera’s: Pagliacci en Il Tabarro. Dankzij het thema ‘vrouwelijke ontrouw’, de gewaagde regie en opmerkelijke decors is de spanning om te snijden. Neem plaats in de halfopen tent in een Fries weiland en laat je meevoeren. Om het nog feestelijker te maken wordt er ook een randprogramma georganiseerd!


Opera Spanga
25 juli t/m 10 augustus
Tickets vanaf € 25

Spangahoekweg 47, Spanga

Welcome to the Village
18 t/m 21 juli, Leeuwarden

Middenin de zomer, de natuur en het hart van de provincie; Welcome to The Village is al zeven jaar een schot in de roos. Waarom? Het vierdaagse evenement is een festival pur sang: met muziek, theater, dans, design en discussie. Ook eten en innovatie spelen een belangrijke rol bij Welcome to The Village. Wat dacht je van bijzondere culinaire gerechten als ponyburger en sprinkhanenfriet op het menu? Of het recyclen van kauwgom? Het mooiste festivaldorp van Nederland blijft verrassen. Ook deze zomer. Ben jij erbij? 

Welcome to the Village Festival

18 t/m 21 juli

Groene Ster, Leeuwarden

Tips uit onze agenda

De Proeve | Landschapssymphonie

30 juni, Eastermar

De Noardlike Fryske Wâlden de perfecte plek voor een muzikaal sprookje. Op 30 juni brengen de fanfare Joost Wiersma en een gelegenheidskoor een ode aan het gebied.

Salomon, Het Kollumer Oproer

4 t/m 8 juli, Kollum

Altijd al eens een 18e-eeuwse opstand willen meemaken? Dat kan deze zomer in Kollum waar een deel van de vergeten Friese geschiedenis tot leven komt. Een combinatie van theater, muziek en film.

   

Hjoed yn it park

13 juli, Franeker

Van rock tot feestmuziek en van urban tot singer-songwriter. Tijdens festival Hjoed yn it Park huisvest het stadspark van Franeker vier podia met voor ieder wat wils. Een groot muzikaal feest!                                  

Open Imkerijdagen

13 en 14 juli, Fochteloo, Jelsum & Buitenpost

Tijdens de Landelijke Open Imkerijdagen leren echte imkers je alles over het leven van de bij, de honing, bloemen en bijenhotels.

Open Stal

20 juli t/m 18 augustus, Oldeberkoop

Tijdens Open Stal ontdek je kunst in allerlei vormen rondom het thema ‘De mens wikt…’. Met twintig bijzondere binnen- en buitenlocaties blijf je je verbazen. en kunstmanifestatie van allure.              

Iconen van het Noorden

T/m 3 november, Drachten

Museum Dr8888 presenteert verleidelijke wisseltentoonstellingen. Met Wanderlust (juni/juli) reis je door de wereld van topografie en Beeldlust (augustus/oktober) staat in het teken van beeldhouwkunst.

   

Er is nog veel meer!

Wil je niets missen van het nieuws en de activiteiten rondom Leeuwarden-Fryslân 2028? Volg ons dan ook op Facebook, Instagram en Twitter!

 
 
Deze e-mail is verstuurd door info@lf2028.eu naar jentheegsma@live.nl
Wil je geen mails meer ontvangen? Uitschrijven | Voorkeuren aanpassen
Leeuwarden-Fryslân 2028 | Wissesdwinger 1 | Leeuwarden
Gemachtigde organisatieLeeuwarden-Fryslân 2028 | E-mailadresinfo@lf2028.eu