Print Icon
 
   

Elfstedentocht
25 jaar geleden de laatste Elfstedentocht

Deze nieuwsbrief staat in het teken van de bekendste schaatstocht van de wereld: de Elfstedentocht. Het is alweer een kwarteeuw geleden toen de laatste Elfstedentocht plaatsvond. Op dinsdag 4 januari 2022 was het exact 25 jaar geleden dat de laatste tocht der tochten verreden werd. 


Om deze reden een mooi moment om terug te blikken op de tocht van 1997. Het hele land was in rep en roer en deze bijzondere dag was live te volgen op Omrop Fryslân. Zij hielden een liveblog bij van minuut tot minuut met bijzonder beeldmateriaal en opvallende geluidsfragmenten. Natuurlijk was er ook ruimte voor hoe die tocht vandaag de dag nog leeft bij de mensen. Kijk het hier terug!

   
   
   

Kijktip
Denkend aan Holland

André van Duin en Janny van der Heijden voeren de Elfstedentocht en doken in de historie van deze ontbering. De afgelopen vier weken nam het duo je mee langs in hun avonturen en verhalen rondom de Elfstedentocht. Zeker een aanrader om te kijken!

   
   
   

Routes
Beleef de tocht der tochten zoals jij dat wilt

De Elfstedentocht is de meest legendarische route van Friesland, zelfs van Nederland durven we wel te stellen. Na een kwart eeuw dooi is gebleken dat je de tocht der tochten ook op vele andere manieren kunt afleggen: van fietsen tot motorrijden en van varen tot zelfs zwemmen! Bekijk de mogelijkheden op deze pagina. 

   
   

Tip
Voor de echte durfallen: wintervaren

Of er nu ijs ligt of niet alles in Friesland is verbonden door water. 's Zomers varen we erop, maar ook ‘s winters kun je komen varen. Dompel je onder in het Elfstedengevoel en kom als een echte waaghals wintervaren. Kun je daarna lekker opwarmen in één van de gezellig verlichte Elfstedenstadjes 

Blog
5 winterparels voor het weekend

Yes! Het knusse seizoen is aangebroken! De tijd van kaarsjes, stoofpotten en heerlijk warme kachels. Lange avonden om samen met je geliefde lekker weg te kruipen op de bank, of knus bij het vuur. Deze 5 verborgen accommodaties verwarmen je lichaam en stelen je hart, zelfs wanneer buiten het kwik beneden nul daalt. 

   
   

Wandelen
5x Frisse winterwandelingen
Met deze vijf frisse winterwandelingen haal je letterlijk een frisse loopneus in de natuur. Nu alleen nog eentje kiezen. Ga je voor de elfstegenroute in Woudsend, op avontuur in het Drents-Friese Wold bij Appelscha, herontdek je Bakkeveen bij De Slotplaats of wordt het één van de andere twee? 


   
   

Cultuur
A La campagne: Het Franse licht van Maris tot Monet

Velden met klaprozen, lieflijke kusten en bloeiende boomgaarden. Van 19 februari tot en met 17 juli 2022 toont het Fries Museum in Leeuwarden ruim 90 schilderijen en tekeningen uit de topcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Dwaal door de prachtige landschappen van onder andere Cézanne, Monet, Pissarro, Gauguin, Maris, Van Gogh en Sisley. 

   
   
https://campaign-image.eu/zohocampaigns/6233000018884061_zc_v215_1621412572466_123123_(1).png
   

Must do

Bezoek de fonteinen in de wintermaanden
Hou je meer van een stedentrip? Boek dan eens een weekend weg naar Dokkum, Harlingen, Sneek of Leeuwarden. En wandel dan zeker de 11fountains wandelroutes. De fonteinen mogen dan in winterslaap zijn, deze routes laten ook 's winters zien dat de steden magisch zijn. Kom genieten van de donkere maanden. 
   
   

Must listen

Playlist: De lekkerste wintertunes

Onze chocolademelk koeien hebben flink overgewerkt zodat wij deze winter met een kop choco bij het haardvuur kunnen luisteren naar wintermuziek. Afgewisseld met een stevig sneeuwbalgevecht of een blokje om op de schaats natuurlijk.  
   
   

Must do

Warme truiendag

Wij dragen tot ver in de zomer een trui, al is het een dunne katoenen zonder mouwen. Op 11 februari trekken we er zelfs twee aan. Want bijdragen aan een beter klimaat vinden we belangrijk! Doe jij ook mee?  

Ik doe mee

   

Volg ons op Instagram

   
   
   
   
 
 
Deze e-mail is verstuurd door website@merkfryslan.nl naar divah@bftp.be
Wil je geen mails meer ontvangen? Uitschrijven | Voorkeuren aanpassen
Merk Fryslân | Zuidergrachtswal 2 | Leeuwarden
Gemachtigde organisatieMerk Fryslân | E-mailadreswebsite@merkfryslan.nl